VERENIGING VAN BELGISCHE KARPERVISSERS.VZW
BRUGGE • De Vereniging van Belgische Karpervissers: Een wervende, dynamische en informatieve vereniging die de belangen van de karpervisserij en haar leden behartigt middels kwalitatieve veldwerking en vertegenwoordiging in institutionele raden.
Wat proberen wij als VBK te doen? Vissers samenbrengen, in een collegiale en respectvolle omgang met elkaar.

Het VBK fungeert als klankbord voor de Belgische Karperwereld.
Het VBK heeft eigen waters in beheer, zijnde Oasis te Nederename, het Eendenmeer te Heusden en de Eghlegemvijver te Hombeek.

Het VBK heeft effectieve leden in de provinciale visserijcommissies van Limburg, Oost-Vlaanderen, West-Vlaanderen en streeft naar een afvaardiging in de visserijcommissie van Antwerpen en Vlaams-Brabant.

Het VBK heeft een jeugdwerking, die jaarlijks een aantal jeugdinitiaties inricht waar onder deskundige begeleiding de jeugd de knepen van het karpervissen wordt bijgebracht.

Het VBK heeft een werkgroep ‘Spiegelkarperprojecten’ die ernaar streeft een zo goed mogelijke karperdensiteit te creëren op elk water in Vlaanderen. Ze ondersteunen aanvragen tot karperuitzettingen naar de provinciale visserijcommissies. Dit gebeurd met zorgvuldig samengestelde dossiers met hengelvangstregistraties en onderbouwingen.

Het VBK geeft viermaal per jaar een eigen magazine uit.

Het VBK organiseert één maal per jaar een nationale meeting (telkens op de tweede zaterdag van december), met een internationaal getint programma.

Het VBK is ingedeeld in verschillende regio’s, die op hun beurt nog eens een viertal bijeenkomsten per jaar inrichten.
mail ons
0032.0476/41.35.16
Klaverstraat 12
8000 Brugge
breng me hierheen